Головна » 2017 » Січень » 13 » Свято Василя та Маланки
19:08
Свято Василя та Маланки

Стало доброю традицією кожного року у січні у Кам’яноярузькому НВК проводити свято  Маланки та Василя. Учні початкової школи з нетерпінням чекають та ретельно готуються до цього дня: вчать щедрівки, колядки, засівальні пісні, готують цілі театральні  вистави .

13 січня під час свята дівчата - щедрувальниці піснями славили господарів, бажали їм здоров’я та достатку, а хлопці - засівальники засіяли пшеницю та побажали присутнім щастя, здоров’я, миру та злагоди, щедрого врожаю.

Радо зустріла гостей господиня свята, бібліотекар Махова Н.В., яка після закінчення обрядових дійств пригостила всіх учасників цукерками. А потім за давньою традицією українського народу вона запросила на кожух хлопців,  які висловили свої побажання на 2017 рік.

На завершення всі разом виконали пісню «Радуйся, земле, син божий народився».

Цього ж дня учні НВК з щедрівками завітали до фірми "Дорстроймонтаж", керівники якої вже не один рік опікуються навчальним закладом. Учні побажали всім працівникам фірми, щоб Новий рік приніс лише приємні події, радісні миттєвості, цікаві відкриття, спокій, злагоду, взаєморозуміння, щастя, здоров’я та мир.

Переглядів: 397 | Додав: femida | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]