Головна » 2016 » Березень » 13 » Шевченківські дні
20:39
Шевченківські дні

Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Творчість цього поета не можна не любити, можна ставитися до неї із великою любов’ю… У будь-якому випадку байдужим вона не залишає нікого. У чому ж феномен нашого великого митця? Чому і сьогодні, майже через півтора століття після його смерті, твори, написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать душі?Син кріпака, сирота змалку, талановитий юнак, що не має змоги розвинути свій талант художника… Про ці факти з життя Тараса Григоровича ми знаємо давно. Повторюємо їх як завчену раз і назавжди інформацію, анітрохи не замислюючись над їх справжньою сутністю: яку ж силу духу слід мати, щоб у таких умовах не зламатися, не збайдужіти душею, не зчерствіти серцем, а все думати і піклуватися про свій народ?

9 березня 2016 року Україна відзначила 202 роки від дня народження Тараса Шевченка. Учителі і учні НВК не могли залишитися осторонь цієї події. З метою вшанування Кобзаря було проведено шевченківський тиждень.

У рамках Шевченківських днів організовано виставку наукової та художньої літератури "Вічне слово Кобзаря"; виставку малюнків-ілюстрацій до творів Т.Шевченка. Серед учнів 9-10 класів пройшов брейн-ринг "Знаю і люблю", в якому перемогли 9-класники. Учні 5-7 класів подивилися кінофільм про життя і творчість Великого Кобзаря. А 12 березня підсумком тижня стала літературно-музична композиція для учнів 1-4 класів на тему "Т.Шевченко - поет, художник, патріот", де учні початкових класів читали вірші Т.Шевченка, співали пісні на слова поета і навіть побували в ролі Шевченка-художника.

Переглядів: 426 | Додав: femida | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]