Головна » 2017 » Березень » 17 » Науково-практичний семінар «Особливості дидактичної моделі системи початкової освіти в науково-педагогічному проекті «Інтелект України»
14:10
Науково-практичний семінар «Особливості дидактичної моделі системи початкової освіти в науково-педагогічному проекті «Інтелект України»

9 та 10 березня 2017 року на базі Харківської гімназії №169, яка впроваджує науково-педагогічний проект «Інтелект України» було проведено науково-практичний семінар «Особливості дидактичної моделі системи початкової освіти в науково-педагогічному проекті «Інтелект України», організаторами якого були Міністерство освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», факультет початкового навчання ХНПУ ім. Г.С. Сковороди, кафедра гігієни та соціальної медицини ХНУ ім. В.Н. Каразіна, ДУ «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України». Участниками проекту стали і директори освітніх закладів Чугуївського району, серед яких і директор Кам'яноярузького НВК С.Г. Сазонов. Слухачі семінару із Львівської, Хмельницької, Волинської, Кіровоградської областей, міст Львова та Луцька ознайомилися з теоретико-методологічними, методичними та організаційними засадами початкової освіти в науково-педагогічному проекті «Інтелект України», відвідали презентаційні уроки «Людина і світ», «Навчаємося разом», «Еврика». Науково-педагогічний проект "Інтелект України" реалізується на базі державних програм з різних навчальних дисциплін. До проекту розробники пропонують власний навчально-методичний комплекс (підручники – зошити з друкованою основою – посібники для вчителя), забезпечений комп'ютерною підтримкою (аудіо-, відеозаписами). Учні початкових класів, які працюють за проектом, мають високий рівень мотивації до навчання, вміють працювати з інформацією. Мета всеукраїнського науково-методичного проекту «Інтелект України» - впровадження в освітній простір України системи пошуку, розвитку та педагогічної підтримки інтелектуально здібних дітей і учнівської молоді. У межах проекту учні навчаються за спеціально розробленими навчальним планом і навчальними програмами, які дозволяють: Розвинути математичні здібності дітей, створити передумови для успішного засвоєння шкільного курсу математики, успішної участі в олімпіадах з математики. Сформувати навички раціонального читання, створивши передумови для успішного засвоєння предметів гуманітарного циклу. Вільно спілкуватися іноземними мовами (англійська мова вивчається на поглибленому рівні за програмою спеціалізованої школи). Сформувати первинні уявлення про фізичні, хімічні, біологічні об’єкти, створивши передумови для якнайкращого засвоєння хімії, біології, фізики, успішної участі в олімпіадах з цих навчальних предметів (навчальні предмети «Я і Україна», «Еврика»). Сформувати компетентність «Умій вчитися», розвинути пізнавальні процеси дітей, створивши передумови для успішного навчання дитини (предмет «Навчаймося разом»).

Переглядів: 432 | Додав: femida | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]