Головна » 2017 » Листопад » 9 » "Нас багато. Ми різні. Але нас об'єднує спільна мета"
18:03
"Нас багато. Ми різні. Але нас об'єднує спільна мета"

9 листопада, у День української писемності та мови, учні та працівники НВК приєдналися до написання радіодиктанту Національної єдності, девіз якого цього року "Нас багато. Ми різні. Але нас об'єднує спільна мета". Всеукраїнський радіодиктант національної єдності – це унікальний захід, який організовує Українське радіо до Дня української писемності та мови 9 листопада. Національна радіокомпанія України започаткувала акцію ще 2000 року. Відтоді щороку слухачі можуть узяти участь у написанні та з’ясувати, наскільки добре знають мову.

Кожен охочий може долучитися до акції та написати диктант просто біля приймача. Відтак можна відправити роботу на Українське радіо для перевірки, а можна дочекатися, поки текст з’явиться на сайті чи буде підбито підсумки в прямому ефірі, та перевірити власноруч. До розгляду приймають лише рукописи. Надсилати можна традиційні, паперові листи, а з 2014 року – і в електронному вигляді. У такому разі роботу слід відсканувати або сфотографувати.

Підбиття підсумків і урочистий фінал акції відбувається в грудні. Ведучі й автор у прямому ефірі розповідають про кількість листів, географію, особливості тексту, найбільш поширені помилки.

Переглядів: 483 | Додав: femida | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]