Головна » 2017 » Листопад » 1 » Екскурсія до міста Тростянець
21:54
Екскурсія до міста Тростянець

У Сумській області, на північному сході України, розташоване невелике і затишне містечко Тростянець, де знаходяться унікальні пам'ятки архітектури. Саме туди 1 листопада вирушили учні 6, 9 та 10 класів разом із класними керівниками Мельник Є.О., Александровою Ю.В. та Гопанчук Р.Ф.

Першим об’єктом нашої екскурсії став краєзнавчий музей, в залах якого переплелись представники етнографії та природи, археології та мистецтва, історії та сучасності. Далі ми рушили безпосередньо до розкішного садибного будинку, зведеного у стилі неокласицизму з елементами барокко – палацу Галіцина. В інтер'єрі чудового палацу збереглися парадні сходи, що ведуть на другий поверх, дверні портали і танцювальний зал, оздоблений ліпниною і скульптурою. Палац розташовується в оточенні розкішного парку з озером і чудовими парковими скульптурами.

У лівому крилі садиби ми відвідали музей шоколаду. У солодкому царстві мали змогу сфотографуватися на тлі шоколадних скульптур індіанця, корони, великої «Мілки».

Далі ми направились до унікальної будівлі східної України – Круглого двору, який нагадує античний амфітеатр.

Кінцевою зупинкою нашої екскурсійної частини стало урочище Нескучне, яке величають перлиною Тростянця. В урочищі є три озера, з яких витікає струмок з назвою Тростянець, який колись був повноводною річкою, облямованою сосново-листяним лісом. У третього і самого молодого озера розташований грот "Німф». Свою назву він отримав через вистав про давньогрецьких міфах, які часто ставилися тут за часів князя Голіцина.
Висловлюємо слова подяки співробітникам КЗ «Харківська обласна станція юних туристів» за організацію цікавої та змістовної екскурсії.

 

Переглядів: 587 | Додав: femida | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]